• Ränch Marketing

MALMIN LENTOASEMA - aika mennä eteenpäin

Updated: Mar 6, 2021
Malmin lentoasema on ollut jo vuosia niin kuumaperuna, että tutkin asiaa ja ajattelin ottaa siihen kantaa.Minä ja asema

Rakkautta ja nostalgiaa

Olen asunut koko lapsuuteni muutaman kilometrin päässä Malmin lentoasemasta. Olen ollut töissä vuosia aseman vieressä olevalla teollisuusalueella, isäni on omistanut useita halleja Tattarisuolta ja itse omistan tällä hetkellä yhden. Viimeisen puolitoista vuotta, olen käynyt Malmin lentoasemalla syömässä lähes päivittäin. Ja niin kuin moni muu, lapsena pääsin lentämään Malmilta. Rakkautta ja nostalgiaa löytyy!Taustaa

Valitettavasti viimeisten vuosien ja vuosikymmenen aikana paikkaan ei ole juurikaan panostettu. Kentästä olisi voinut yrittää tehdä aktiivista liikelentokenttää, mutta näin ei tapahtunut, ei valtion, ei kaupungin, ei Finavian, mutta ei kyllä käyttäjienkään toimesta. Havaintoni mukaan kenelläkään ei ole vahvaa omistajuutta paikasta ja alueen käyttö on vuosi vuodelta pienentynyt. Koska vuosien ja vuosikymmenien aikana asema on ajautunut tuohon tilaan, niin siinä piilee ongelman ydin. Tuon kokoista aluetta ei voida jättää pelkästään pienen joukon etuoikeudeksi, vaan siitä pitää päästä hyötymään suurempi joukko helsinkiläisiä. #malminlentoasemaPoliittiset periaatteet

Luottamus päätöksiin

Kannatan poliittista vakautta. Jos nyt Malmin lentoaseman päätös peruttaisiin, niin se ei auttaisi asiaa. Kukaan ei halua investoida paikkaan, jonka seuraava valtuusto voi 4 vuoden päästä sulkea. Meidän on syytä kunnioittaa edellisten poliitikkojen päätöksiä ja rakentaa kestävää yhteiskuntaa. Kun tämä periaate toimii, niin voimme luottaa siihen, että myös tulevia päätöksiä kunnioitetaan. Se mistä me saamme päättää, on alueen tulevasta käytöstä.

Alueen tulevaisuus Nyt alueelle on suunniteltu tiiviisti rakennettu asuinalue, josta ei betonia puutu. Tätä en kannata. Kannatan Malmin lentoaseman alueen rakentamista, urheilu-, tapahtuma- ja virkistyskäyttöön. (Ja kyllä sinne muutama asunto mahtuu kattamaan infrakuluja.) PK-seudulla ei ole myöskään suurta seurakuntakeskusta, jossa voitaisiin pitää suurempia tapahtumia. Tällaiselle tilalle olisi valtava tarve ja aseman alue olisi loistava siihen. Uskon, että kohteelle löytyisi toteuttaja, jos kaupunki antaisi tontin.


Päästä irti

Oma kantani on, että emme enää haaveile jo päätettyjen asioiden kaatamisesta, vaan keskitymme siihen, miten aluetta tullaan hyödyntämään. Uskon siihen, että tämä monen mielestä huono päätös voidaan kääntää suureksi voitoksi. Jäämällä kiinni jo tehtyyn päätökseen, voidaan huomaamatta jäädä junasta, jossa tehdään alueen käyttöön liittyvät päätökset.


69 views0 comments